THE BRIEF

Morson Group are the eighth largest recruitment company in the UK employing more than 500 people and engaging with more than 10,000 contractors worldwide.

In celebration of their 50 year anniversary Morson engaged us to produce a design concept to modernise the Reception area, staff break out areas, floor landings and lobbies in their Corporate Headquarters.  Their brief was to incorporate a more biophilic design, with moss walls, hanging plants and a 16 metre Bamboo tree complete with stone base.

INFORMATION

  • Location: Manchester
  • Sector: Private Sector
  • Completion time: 12 weeks

‘This year we are celebrating half a century in business. To honour this landmark we have embarked upon a programme of events including a refurbishment of some of the key spaces within our Head Office building in Salford.

As our preferred supplier of many years our thoughts were obviously to approach Diamond Interiors to undertake the work for us.

We are absolutely delighted with the results which truly reflect the vision and values we were looking to portray at the outset.

Angela Thompson
Facilities Manager

Morson International

OUR APPROACH

Initially in the staff breakout area and executive floor we supplied some Hub meeting pods.  We also added hanging plants and new lighting to the ceiling rafts in the ground floor and first floor breakout areas above the kitchen islands.  We added crittle glass dividers to the breakout areas.

We updated the existing storewall by vinyl wrapping with images of trees, and we vinyl wrapped the printer hubs on various floors with images of famous Golf holes.

Behind reception we installed a feature slat wall and ceiling, including all the Morson signage. The main sign was updated to introduce a ‘50’ to highlight the anniversary.  We also included plants above the revolving door and two side walls around the entrance.

In the lift lobby on the Ground floor, we installed a wooden slatted ceiling complete with new lighting, together with a stainless framework and pelmet to incorporate a 12m2, 100% bun moss wall with led plinth and pelmet lights.  We also installed a 12m2 moss wall around the fourth-floor lift.

Finally in the atrium we supplied a 16 metre bamboo tree from the ground floor up to the fourth floor, complete with base and decorative stones.

THE RESULT

The end result was so well received, that they subsequently added moss walls to the first floor and third floor lift lobby areas.

Morson are now looking at enhancing the outside of the entrance to the building with further plants and greenery.

For more information from Diamond Interiors or to arrange a free space-planning appointment please contact 01257 278 277 or email info@diamondinteriors.co.uk

If you can’t see the wood for the trees…